Garbiñe Muguruza
Garbiñe Muguruza - © Pro Shots

Muguruza: Ik moet op Wimbledon weer op nul beginnen

25 juni 2016
De Spaanse tennisster Garbiñe Muguruza weet dat op Wimbledon anders naar haar zal worden gekeken. De 22-jarige Muguruza, geboren in Venezuela, heeft als winnares van Roland Garros ineens een andere status gekregen.

"Iedereen zal mij nu in de gaten houden, maar dat is juist een goed teken. Ik houd daar wel van", zei de nummer twee van de wereld zaterdag op de All England Club. "Maar ik moet hier net als iedereen gewoon vanaf nul beginnen en wedstrijd voor wedstrijd winnen."

Muguruza maakte vorig jaar naam op Wimbledon door de finale te bereiken, waarin de toen ongenaakbare Serena Williams te sterk bleek. De Spaanse sloeg begin deze maand hard terug in de finale van Roland Garros, door de Amerikaanse nummer één van de wereld te verslaan en haar eerste grandslamtitel te pakken.

"Maar dat is geweest, dat betekent niet dat ik hier op Wimbledon ook wel even ga winnen", zei Muguruza, die in een shirt van de Spaanse voetbalploeg aanschoof bij de persconferentie. "De ene week win je, maar de week erna begint weer een nieuw toernooi. Niets gaat vanzelf." (ANP)

Wimbledon is van 27 juni tot en met 10 juli live te volgen op FOX Sports.