Tyson Fury
Tyson Fury - © ANP

Fury ontkent steroïdenclaim en geeft rondjes

26 juni 2016
Uitgerekend op de dag waarop het verhaal naar buiten kwam dat Tyson Fury verboden middelen zou hebben gebruikt, liet de Engelse bokser zich van zijn meest vrijgevige kant zien.

Fury dook zondag op in een bar in Nice, waar hij Engelse voetbalfans trakteerde op een rondje. Op filmpjes is te zien hoe de wereldkampioen bij de zwaargewichten voor de hele zaak glaasjes Jägermeister bestelt.

Fury behoort tot de vele Engelse voetbalfans die naar Nice zijn gekomen. De Three Lions strijden maandag in de Franse stad met IJsland om een plek in de kwartfinales van het EK.

Gehuld in een shirtje van de Engelse ploeg werd Fury bij een bar herkend door supporters. Hij dirigeerde ze allemaal naar binnen en bestelde daar drankjes voor iedereen, een foto van de bon werd op Twitter geplaatst door Fury. De bokser zong vrolijk "England till I die'' mee met de voetbalfans.

Blessures en verboden middelen
Fury meldde zich vrijdag af voor het wereldtitelgevecht met Vladimir Klitsjko, die voor 9 juli in Manchester op het programma stond. De bokser beweert met een enkelblessure te kampen. De Engelse krant Daily Mirror meldde zondag echter dat Fury verdacht wordt van gebruik van verboden middelen. Fury ontkende dat met klem in een verklaring via zijn management. (FOX Sports/ANP)