Nacer Bouhanni
Nacer Bouhanni - © FOXSports.NL

Sprinter Bouhanni bokst zichzelf uit de Tour

29 juni 2016
Nacer Bouhanni doet niet mee aan de Tour de France. De Franse wielrenner van Cofidis meldde zich woensdag af wegens een handblessure die hij afgelopen weekeinde opliep.

Bouhanni werd in zijn hotel uit de slaap gehouden door luidruchtige mannen, en gaf er één een rake klap. Daarbij liep Bouhanni een wond op die moest worden gehecht. De blessure blijkt nu zo ernstig dat hij niet op tijd fit is voor de start van de Tour.

De plaats van de 25-jarige Bouhanni bij Cofidis wordt ingenomen door de gewezen klimmer Nicolas Edet. Bouhanni raakte vorige maand nog in opspraak bij Critérium du Dauphiné toen hij zijn concurrent Alexander Kristoff tijdens een sprint op een kopstoot trakteerde.

Bouhanni reed tweemaal de Tour, maar kwam nog nooit tot een ritzege. Dat lukte hem wel meerdere malen in de Rondes van Spanje en Italië.

Eerder op de dag werd bekend dat Dries Devenyns niet meedoet aan de Tour. De 32-jarige Belg meldde zich woensdag af omdat hij niet fit genoeg is. Devenyns stapte halverwege juni af in de Ronde van Zwitserland wegens een keelontsteking, en daarvan is hij nog niet voldoende hersteld.

Devenyns rijdt voor IAM Cycling, waar hij een ploegmaat is van Stef Clement. De 26-jarige Australiër Leigh Howard neemt zijn plaats in. (FOX Sports/ANP)