Robin Haase
Robin Haase - © ANP

Robin Haase onderuit tegen Jack Sock

30 juni 2016
Robin Haase is uitgeschakeld in het enkelspel van Wimbledon.

De Nederlandse tennisser verloor donderdag in de tweede ronde van de Amerikaan Jack Sock, die in Londen als 27e is geplaatst: 1-6, 3-6, 7-6, 4-6. Het was de tweede nederlaag in korte tijd van Haase tegen Sock. In mei troffen de twee tennissers elkaar ook op Roland Garros. Toen was Sock in de eerste ronde in vijf sets te sterk.

Met de uitschakeling van Haase zijn er geen Nederlandse mannen meer actief in het enkelspel. Igor Sijsling ging woensdag in de eerste ronde onderuit.

Haase verloor de eerste set in 21 minuten met 6-1. Bij een voorsprong van 1-0 in de tweede set gleed de Hagenaar weg en leek hij zijn rechterknie te blesseren. Haase vroeg om een medische behandeling en hervatte vervolgens de wedstrijd. De beste Nederlandse tennisser bleef echter grossieren in fouten. Na twee verloren servicebeurten moest hij de tweede set ook snel inleveren: 3-6.

Haase kreeg weer hoop toen hij in de tiebreak van de derde set toesloeg: 7-6. Eén break aan het einde van set vier was voor Sock genoeg voor de zege: 4-6. (ANP)