Garbiñe Muguruza
Garbiñe Muguruza - © Pro Shots

Muguruza naar huis, Radwanska ontsnapt

30 juni 2016
Garbiñe Muguruza is verrassend uitgeschakeld op Wimbledon.

Jana Cepelova zorgde donderdag voor de enorme stunt. De Slowaakse nummer 124 van de wereld won in een uur tijd in twee sets van de Spaanse tennisster: 6-3, 6-2.

Muguruza was de nummer twee van de plaatsingslijst. Ze won begin deze maand Roland Garros en bereikte vorig jaar de finale van Wimbledon, waarin ze verloor van Serena Williams.

Muguruza speelde tot Wimbledon één keer eerder tegen Cepelova. In 2011 won ze in Sevilla op gravel van de nu 23-jarige Slowaakse.

Cepelova speelt in de derde ronde tegen de Tsjechische Lucie Safarova.

Radwanska
Voormalig finaliste Agnieszka Radwanska heeft uitschakeling in de tweede ronde van Wimbledon maar net kunnen voorkomen.

De Poolse nummer drie van de plaatsingslijst kreeg tegen de achttienjarige Kroatische Ana Konjuh, de nummer 103 van de wereld, drie matchpoints tegen.

Radwanska overleefde ze en won met 6-2, 4-6, 9-7. Konjuh stapte in de laatste set bij een stand van 7-7 in games op een tennisbal en ging door haar enkel.

De Kroatische liet zich behandelen, maar kon daarna nauwelijks nog lopen en moest de zege aan de Poolse laten. (FOX Sports/ANP)

Haase: Ik baalde hoe ik begon

30 juni 2016
Haase: Ik baalde hoe ik begon
Robin Haase verweet zichzelf donderdag na zijn nederlaag in de tweede ronde van Wimbledon tegen Jack Sock dat hij niet eerder was overgeschakeld...