Robin Haase
Robin Haase - © Pro Shots

Haase: Ik baalde hoe ik begon

30 juni 2016
Robin Haase verweet zichzelf donderdag na zijn nederlaag in de tweede ronde van Wimbledon tegen Jack Sock dat hij niet eerder was overgeschakeld op een ander speltype.

De Nederlander verloor de eerste twee sets kansloos (1-6, 3-6) van de Amerikaan, die bekend staat om zijn sterke forehand en daarmee Haase alle kanten opstuurde.

"Ik baalde hoe ik begon", aldus Haase tegen FOX Sports. "Dat was echt slecht. Ik wist dat ik een andere manier moest vinden om het hem lastig te maken. Dat lukte met 'serve and volley', daar had ik eerder mee moeten beginnen."

Haase pakte de derde set in een tiebreak, bleef in de vierde set lang bij, maar één break werd hem fataal: 4-6. "Sock heeft vier sets lang ontzettend goed staan serveren", zei Haase.

Haase ergerde zich net als op Roland Garros aan de maniertjes van de Amerikaan, die er veel voor over heeft om zijn tegenstander uit het spel te halen. "Totaal respectloos. Hij staat er om bekend. Dat zou ik niet willen, maar het maakt hem blijkbaar niet uit." (FOX Sports/ANP)