Kiki Bertens
Kiki Bertens - © FOXSports.NL

Bertens jaagt op plaats bij beste zestien op Wimbledon

1 juli 2016
Kiki Bertens kan vrijdag de eerste Nederlandse in negen jaar worden die de laatste zestien bereikt op Wimbledon. Om daarin te slagen, moet er wel worden afgerekend met Simona Halep.

Nadat Michaëlla Krajicek in 2007 ver kwam en zelfs de kwartfinales haalde, slaagde er geen enkele Nederlandse speelster er meer in om tot de beste zestien door te dringen in Londen.

Bertens kan aan die vervelende reeks een eind maken, maar die opgave is niet simpel. Halep is als vijfde geplaatst in Londen. De Roemeense leverde evenals Bertens nog geen set in. Donderdag was zij vele maatjes te groot voor voormalig Roland Garros-winnares Francesca Schiavone: 6-1, 6-1.

Halep, die in 2014 de halve finales haalde op Wimbledon, verloor de laatste ontmoeting met Bertens. Dat gebeurde vier jaar geleden op gravel in het Marokkaanse Fes. Het eerste onderonsje, in 2010 op hardcourt in Torhout, won Halep.

Dat Bertens toppers kan verslaan, bleek wel op Roland Garros. Toen klopte zij liefst twee speelsters uit de top tien: Angelique Kerber en Timea Bacsinszky.

Het zal even duren voordat Halep en Bertens de baan op kunnen. Zij komen pas als vierde duo in actie op baan 2, waar om 12.00 uur Nick Kyrgios en Dustin Brown afslaan. (FOX Sports)