Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Zusjes Williams moeten diep gaan

1 juli 2016
Serena Williams steekt nog niet in de vereiste vorm voor een zevende titel in het enkelspel op Wimbledon.

De titelverdedigster kwam vrijdagavond met de schrik vrij tijdens het duel in de tweede ronde met haar landgenote Christina McHale 6-7 (7), 6-2, 6-4.

Zwaarbevochten zege
De als eerste geplaatste Amerikaanse maakte veel onnodige fouten tegen de nummer 65 van de wereldranglijst. Na een verloren tiebreak in de eerste set leek Williams zich te herstellen (6-2). Ze kwam in de derde set met 2-0 achter. Uiteindelijk knokte Williams zich alsnog naar een zwaarbevochten zege.

Annika Beck is haar tegenstandster in de derde ronde. De Duitse knokte zich in een lange derde set voorbij de Britse Heather Watson (12-10).

Steffi Graf
De 34-jarige Williams had het lastig tegen McHale, die lang gelijkwaardig was. De Amerikaanse aanvoerster van de wereldranglijst is naar Londen gekomen om voor de 22e keer een grandslamtoernooi te winnen. In dat geval zou ze op gelijke hoogte komen met de Duitse Steffi Graf.

Williams verloor dit seizoen al twee keer een finale van een grandslam. Op de Australian Open van de Duitse Angelique Kerber, op Roland Garros bleek de Spaanse Garbiñe Muguruza te sterk.

Venus Williams
Zus Venus Williams kende een intermezzo op een uiterst ongelukkig moment. De oudste van de Williams zusjes had nog één puntje nodig om de vierde ronde op Wimbledon te bereiken, toen de regen ineens met bakken uit de hemel kwam.

De 36-jarige Amerikaanse moest daarom samen met haar Russische opponente Daria Kasatkina de baan verlaten. Vol ongeloof staarde de vijfvoudig winnares op Wimbledon omhoog, naar de regendruppels die naar beneden kwamen toen ze net op matchpoint was gekomen.

Slechte film
“Het leek wel op een slechte film”, mopperde Williams, die lang moest wachten in de kleedkamer tot het weer droog werd in Londen. Toen ze eindelijk terug de baan op kon, verprutste ze haar kans om de partij binnen te halen. Kasatkina redde zichzelf met drie punten op rij, maar de negentienjarige Russin moest uiteindelijk toch nog buigen voor de Amerikaanse veterane.

Die stelde een plek in de vierde ronde zeker door met 7-5, 4-6, 10-8 te winnen. Venus Williams moet het nu opnemen tegen Carla Suárez Navarro, de Spaanse die Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland versloeg (6-2 6-2). (FOX Sports/ANP)