Novak Djokovic
Novak Djokovic - © ANP

Djokovic naar binnen met twee sets achterstand

1 juli 2016
Op Wimbledon is een daverende verrassing in de maak. Titelverdediger Novak Djokovic staat vrijdag in zijn confrontatie met de Amerikaan Sam Querrey in de derde ronde met twee sets achter: 6-7 (6), 1-6.

De partij werd voor het begin van de derde set onderbroken, toen het opnieuw begon te regenen op Wimbledon. De organisatie besloot alle partijen op de buitenbanen voor de rest van de dag stil te leggen.

De regen kwam Djokovic waarschijnlijk goed uit. De nummer één van de wereld heeft zo een nacht de tijd om een plan te bedenken om de wedstrijd alsnog te kantelen.

Harde klappen
Djokovic kreeg in de eerste twee sets maar geen vat op de harde klappen van Querrey, die uitstekend stond te serveren op baan 1 van Wimbledon.

De Amerikaan sloeg al negen aces en gaf Djokovic amper kansen. Hij brak de Servische aanvoerder van de wereldranglijst twee keer in de tweede set en lijkt op weg naar een enorme stunt.

Grandslamtoernooien
Djokovic won de laatste vier grandslamtoernooien allemaal. Die zegereeks begon vorig jaar op het gras in Londen. De Serviër slaagde er tijdens zijn carrière vier keer in om een achterstand van twee sets alsnog om te zetten in een overwinning.

Djokovic moet dat zaterdag bij de hervatting voor de vijfde keer doen om op koers te blijven voor titelprolongatie.

Federer vlot verder
Terwijl het buiten regende en Djokovic al naar binnen was, sloeg Roger Federer zich onder het gesloten dak van het centercourt naar de vierde ronde.

De 34-jarige Zwitser was binnen anderhalf uur klaar met de Brit Daniel Evans: 6-4, 6-2, 6-2. Federer kwam geen moment in de problemen tegen de nummer 91 van de wereld.

De Zwitserse tennisvirtuoos was al zeven keer de beste op het 'heilige' gras in Londen. Federer hoopt op zijn oude dag nog één keer te kunnen pieken op Wimbledon. (ANP)