Novak Djokovic.
Novak Djokovic. - © Pro Shots

Djokovic neemt vroegtijdig afscheid van Wimbledon

2 juli 2016
Novak Djokovic is zaterdag uitgeschakeld op Wimbledon. De winnaar van de afgelopen twee edities verloor in de derde ronde van Sam Querrey, 6-7, 1-6, 6-3, 6-7.

Daarmee komt een einde aan de zegereeks van Djokovic, die de laatste vier grandslamtoernooien allemaal won.

De spannende wedstrijd, die vrijdag al begon, werd meerdere malen stilgelegd vanwege aanhoudende regenbuien.

De Servische nummer één van de wereld stond toen twee sets achter en kreeg maar geen vat op de harde klappen van Querrey, die uitstekend stond te serveren.

Hervatting
Zaterdag kwam Djokovic sterk uit de startblokken en haalde de derde set naar zich toe. In de vierde set, die tweemaal vanwege regen werd onderbroken, ging het lang gelijk op.

Bij een stand van 4-4 werd Querrey door de Serviër gebroken en kon Djokovic de set uitserveren.

De nummer 41 van de wereldranglijst brak echter direct terug en haalde op eigen service het volgende punt binnen. In de tiebreak ging Querrey er met de winst vandoor.

Murray
Andy Murray maakte in tegenstelling tot Djokovic geen fout. De Brit zegevierde in straight sets tegen John Millmann, 6-3, 7-5, 6-2.

Vooral de tweede set leverde een boeiende strijd op waarin Millman, de nummer 67 van de wereldranglijst, zich niet zomaar gewonnen gaf. Murray moest knokken voor de winst. In de derde set was de Australiër leeggespeeld en kon de nummer twee van de wereld eenvoudig de winst binnenhalen.

Murray geldt als een grote favoriet voor de eindwinst, zeker nu titelverdediger Djokovic is uitgeschakeld. De Brit won Wimbledon al eens in 2013. In de vierde ronde treft hij de winnaar van het duel tussen Nick Kyrgios en Feliciano Lopez. (FOX Sports/ANP)