Kiki Bertens
Kiki Bertens - © ANP

Bertens en Krajicek door in dubbelspel

2 juli 2016
Samen met haar Zweedse dubbelpartner Johanna Larsson bereikte Kiki Bertens zaterdag de tweede ronde in het dubbelspel ten koste van het Roemeense koppel Irina-Camelia Begu en Raluca Olaru: 6-3, 6-4.

Bertens en Larsson, als zestiende geplaatst, waren goed op dreef en gunden hun opponenten weinig kansen. Na een uur spelen konden ze de overwinning op hun naam schrijven. In de volgende ronde is het koppel Anna-Lena Groenefeld uit Duitsland en Kveta Peschke uit Tsjechië de tegenstander.

Eerder op de dag lukte het Bertens niet de vierde ronde in het enkelspel te bereiken. Simona Halep uit Roemenië was in twee sets veel te sterk voor de 24-jarige Westlandse: 6-4, 6-3.

Krajicek
Ook Michaëlla Krajicek en haar dubbelpartner Barbora Strycova staan in de tweede ronde in het vrouwendubbel op Wimbledon.

Het als vijftiende geplaatste duo Oksana Kalasjnikova en Sara Errani was zaterdag niet opgewassen tegen het Nederlandse/Tjechische koppel: 6-4, 5-7, 2-6.

De Georgische Kalasjnikova en de Italiaanse Errani begonnen sterk aan de partij en pakten de winst in de eerste set. In de tweede set wisten Krajicek en Strycova echter het tij te keren en sloten met een zwaarbevochten zege af. In de laatste set zetten ze hun aanvallende spel voort en maakte het Georgische/Italiaanse duo weinig kans meer. (FOX Sports/ANP)