Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Vol programma tijdens historische zondag op Wimbledon

3 juli 2016
Het is zondag een historische dag op Wimbledon. Pas voor de vierde keer in de 139-jarige geschiedenis van het roemruchte toernooi staan er wedstrijden op de rol op ‘Middle Sunday’.

Vanwege de overvloedige regenval van afgelopen week heeft het schema van het oudste tennisevenement ter wereld een dusdanige achterstand opgelopen dat de organisatie breekt met traditie.

Voor de laatste keer dat de hekken van de All England Club in Londen open gingen op Middle Sunday, ook wel bekend als People’s Sunday, moeten we alweer terug naar 2004. De enige overige jaren dat er werd gespeeld waren 1991 en 1997.

Marathonpartij Haarhuis en Henman
Paul Haarhuis zal de zondag van negentien jaar geleden niet snel vergeten. In een orkaan van geluid speelde de Nederlander een sensationele marathonpartij tegen de Engelse publiekslieveling Tim Henman. Ondanks een matchpoint op 5-4 in de vijfde set, ging Haarhuis uiteindelijk na vier uur met 12-14 ten onder.

“Vanaf de eerste seconde gebeurde er iets wat ik nog nooit had meegemaakt.”, zou Henman later bij de BBC verklaren. “Het lawaai was van een andere orde. Elke keer dat ik een punt won leek het alsof het dak eraf kwam. Ik heb nog nooit op Wembley gespeeld, maar beter dan dit is er niet in het tennis.”

Vol programma
Deze zondag beginnen de wedstrijden op alle banen om 12.30 uur. Op centre court bijten de Amerikaanse Coco Vandeweghe en Italiaanse Roberta Vinci, de nummer zes van de plaatsingslijst, het spits af.

Topseed en titelverdedigster Serena Williams staat in de tweede partij tegenover Annika Beck uit Duitsland. Supertalent Alexander Zverev en Tomas Berdych sluiten de rij op het heilige gras van centre court.

Op baan 1 treffen om 12.30 uur Sloane Stephens en Svetlana Kuznetsova elkaar. Badboy Nick Kyrgios en Felicianio Lopez volgen in de tweede partij, waarna Jiri Vesely en Joao Sousa voor het slotakkoord zorgen. (FOX Sports)

Alle hoogtepunten, analyses en het laatste nieuws vanuit Londen zie je vanaf 12.00 uur in Studio Wimbledon op FOX Sports 1.