Dominika Cibulkova
Dominika Cibulkova - © ANP

Cibulkova stuurt Radwanska naar huis

4 juli 2016
Dominika Cibulkova heeft maandag ten koste van Agnieszka Radwanska de kwartfinale bereikt op Wimbledon.

De als negentiende geplaatste Slowaakse tennisster won na een drie uur lange partij in drie sets van haar Poolse tegenstander, die als derde was geplaatst: 6-3, 5-7, 9-7.

Cibulkova evenaart met de plek bij de laatste acht haar beste prestatie op Wimbledon. In 2011 haalde ze ook de kwartfinale. Haar beste resultaat op een grandslamtoernooi is haar finaleplaats op de Australian Open in 2014.

Om haar beste resultaat op Wimbledon te verbeteren moet Cibulkova in de kwartfinale winnen van een Russische tegenstander: Ekaterina Makarova of Elena Vesnina, die later op maandag nog tegen elkaar spelen.

Halep met moeite verder
Simona Halep deed het als hooggeplaatste speelster beter dan Radwanska. Al ging het niet gemakkelijk tegen Madison Keys.

De nummer vijf van de plaatsingslijst uit Roemenië verloor tegen de als negende geplaatste Amerikaanse nog de eerste set, maar vond mede door een blessure van Keys  alsnog de sleutel naar de kwartfinale: 6-7 (5), 6-4, 6-3.

Halep haalde in 2014 de halve finales op Wimbledon en won nog nooit een grandslamtoernooi. In een poging het resultaat van 2014 in elk geval te evenaren speelt ze in de kwartfinale tegen de als vierde geplaatste Angelique Kerber, die eerder op de dag simpel won van de Japanse Misaki Doi. (FOX Sports/ANP)