Xander Bogaerts
Xander Bogaerts - © ANP

Bogaerts en Jansen gekozen voor All Star Game

6 juli 2016
Xander Bogaerts en Kenley Jansen zullen volgende week hun opwachting maken tijdens de Major League All Star Game.

Bogaerts, de op Aruba geboren korte stop van Boston Red Sox, maakt deel uit van het team van de American League. De van Curaçao afkomstige Jansen zal op de werpersheuvel verschijnen namens de National League. Hij verdedigt normaal gesproken de kleuren van Los Angeles Dodgers.

Midsummer Classic
Voor zowel Bogaerts als Jansen is het de eerste uitnodiging voor de Midsummer Classic, waarbij de beste spelers van de twee leagues het halverwege het seizoen tegen elkaar opnemen.

Bogaerts was tijdens de eerste helft van het jaar een van de beste slagmannen van de MLB. De 23-jarige korte stop tekende in 342 slagbeurten al voor 114 hits en 52 binnengeslagen punten. In mei en juni was hij zelfs goed voor een hitting-streak van maar liefst 26 wedstrijden op rij.

Clubrecords
Jansen, die opmerkelijk genoeg nog catcher is geweest bij Oranje, is al jaren een van de meest betrouwbare closers op het hoogste niveau. Hij werd vorig jaar de eerste relief pitcher van de Dodgers ooit die vijf jaar op rij tachtig of meer strike-outs wist te produceren.

Jansen leverde bovendien twee weken geleden tegen Washington Nationals zijn 162ste save af, waarmee hij het clubrecord van Éric Gagné verbrak.

Volgens de huidige selectieprocedure voor de All Star Game worden de werpers door de managers van de teams gekozen. Bogaerts werd als veldspeler via een onlineverkiezing uitverkoren door de fans. (FOX Sports)

De MLB All Star Game zie je in de nacht van dinsdag 12 juli op woensdag 13 juli vanaf 01.30 uur LIVE op FOX Sports 2.