Jip Vastenburg
Jip Vastenburg - © FOXSports.NL

Vastenburg kan verwachtingen niet waarmaken op 10 kilometer

6 juli 2016
Jip Vastenburg heeft woensdag geen medaille overgehouden aan haar optreden bij de Europese kampioenschappen atletiek in Amsterdam.

De atlete uit Apeldoorn zag zichzelf als titelkandidate op de 10.000 meter, maar ze ging kopje onder in het loopgeweld. Vastenburg moest genoegen nemen met de achtste plaats met een tijd van 32.04,00. Twee jaar geleden bij de EK in Zürich verraste ze nog met de vierde plaats.

De Turkse Yasemin Can veroverde de titel op de langste baanafstand. Het pas negentienjarige talent, dat in Kenia is geboren en sinds dit jaar uitkomt voor Turkije, soleerde naar de gouden plak. 
Can won in 31.12,86, de Portugese Dulce Felix pakte zilver in 31.19,03 en de Noorse Karoline Bjerkeli Grövdal behaalde brons in 31.23,45. 

Stepanova
Voor Joelia Stepanova zit het EK er alweer op. De Russin kreeg als klokkenluidster van het grote dopingschandaal in haar land gratie kreeg van internationale atletiekunie IAAF, waardoor ze aan de EK mee mocht doen.
Ze was echter niet vooruit te branden in  de series van de 800 meter en stapte ogenschijnlijk gedesillusioneerd uit. (FOX Sports/ANP)