Serena Williams
Serena Williams - © Pro Shots

Serena Williams en Angelique Kerber naar finale Wimbledon

7 juli 2016
Serena Williams en Angelique Kerber spelen zaterdag de finale van Wimbledon. Serena won overtuigend van Jelena Vesnina uit Rusland: 6-2, 6-0. Kerber voorkwam een sister act door zus Venus Williams te kloppen met 6-4, 6-4.

Serena
Williams kwam geen moment in de problemen. Na negen minuten stond er al een 3-0 stand op het scorebord. Vrij snel daarna pakte de zesvoudig Wimbledon-kampioen de set met 6-2.

Ook in de tweede set was Vesnina kansloos. Williams brak meteen de service van de Russische en gunde haar vervolgens geen game meer: 6-0.

In het tweede bedrijf wist Vesnina geen punt te winnen op de service van Williams. Na 50 minuten bereikte de Amerikaanse haar negende Wimbledon-finale.

Serena gaat zaterdag op jacht naar haar 22ste Grand Slam-titel. Dat zou een evenaring zijn van het record dat nu in handen is van Steffi Graf.

Kerber
Om dat record te pakken moet Serena zien af te rekenen met Angelique Kerber. De Duitse klopte Venus Williams in straight sets. 

Venus maakte te veel fouten met haar forehand om het Kerber moeilijk te maken. Bij 5-4 in de tweede set mocht de Duitse serveren voor de wedstrijd en met een prachtige bal plaatste ze zich voor de finale. 

Eerder dit jaar stonden Williams en Kerber ook tegenover elkaar in de finale van de Australian Open. Toen won Kerber. (FOX Sports)