Bartoli keerde als oud-winnares terug op Wimbledon in 2014. Inmiddels is ze veel afgevallen
Bartoli keerde als oud-winnares terug op Wimbledon in 2014. Inmiddels is ze veel afgevallen - © Pro Shots

Mysterieus virus maakt leven Marion Bartoli tot 'een hel'

7 juli 2016
Het gaat niet goed met voormalig Wimbledon-winnares Marion Bartoli. De Française vreest zelfs voor haar leven.

Bartoli, die drie jaar geleden Wimbledon won, is veel afgevallen. Dit jaar werd ze vanwege medische redenen uitgesloten van deelname.

De 31-jarige tennisster zou naar eigen zeggen kampen met een onbekend en levensbedreigend virus. "Dit is geen leven, maar overleven. Ik vrees voor mijn leven. Dit is een nachtmerrie", zei ze tegen het Engelse ITV.

"Ik wens dit niemand toe. Het wordt steeds erger. Mijn lichaam kan altijd maar minder verdragen, zowel op het vlak van voedsel als elektrische toestellen. Ik heb handschoenen nodig om mijn telefoon te bedienen."

Anorexia?
Bartoli zegt alleen nog slablaadjes en komkommer zonder schil te mogen eten, gespoeld met mineraalwater. Van aanwijzingen richting anorexia wil ze niets weten.

Volgens Bartoli heeft ze begin dit jaar tijdens een vliegreis tussen Australië, New York en India het bewuste virus opgelopen. "Ik vrees dat mijn hart op een dag zal stoppen met tikken."

Bartoli heeft al veel onderzoeken laten doen, maar artsen tasten in het duister. Komende maandag vertrekt ze naar Italië voor een afspraak met een specialist.

"Wat me momenteel op de been houdt, is mijn tv-werk als tenniscommentator en de modelijn die ik ontwerp. Ik bid dat ik mijn normale leven zo snel mogelijk weer kan opnemen en weer kan lachen", besloot Bartoli. (FOX Sports)