Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Wimbledon maakt zich op voor finaleweekend

8 juli 2016
Het finaleweekend van Wimbledon zorgt ook dit jaar weer voor vuurwerk. Bij de mannen lonkt op zondag een eindstrijd tussen Roger Federer en Andy Murray.

Drie matchpoints overleefde Federer in zijn partij in de kwartfinale tegen Marin Cilic. De zevenvoudig Wimbledon-kampioen balanceerde op de rand van de afgrond, maar de 34-jarige Zwitser toonde andermaal zijn klasse.

Na een slopende vijfsetter wacht nu Milos Raonic in de halve finale. Van de elf eerdere onderlinge ontmoetingen stapte Federer negen keer als winnaar van de baan. De Canadees zegevierde begin dit jaar in Brisbane echter wel (6-4, 6-4).

Maar op gras lijkt Federer welhaast onaantastbaar. Dat ondervond Raonic twee jaar geleden al op Wimbledon. Toen werd het drie keer 6-4 in de halve finale. Wordt het nu wel een echte thriller?

Thuisfavoriet Andy Murray
In de andere halve finale staat thuisfavoriet Andy Murray tegenover Tomás Berdych. De Brit en de Tsjech treffen elkaar voor de vijftiende keer op het ATP-circuit en ontlopen elkaar nauwelijks.

Murray won acht keer, Berdych zes keer. Opvallend genoeg kruisen beide tennissers voor het eerst de degens op gras. De Brit won het toernooi in 2013, maar ook Berdych heeft goede herinneringen aan Londen. Hij bereikte in 2010 de finale, maar verloor in drie sets van Nadal.

Vrijwel iedereen hoopt op een confrontatie tussen Federer en Murray op zondag. Een affiche om nu al van te watertanden.

Williams versus Kerber
Bij de vrouwen is al wel bekend wie er gaan strijden om de prachtige bokaal. Serena Williams kan tegen Angelique Kerber haar 22ste Grand Slam-titel in de wacht slepen. Daarmee zou de Amerikaanse op gelijke hoogte komen met Steffi Graf.

Williams wil bovendien voor de zevende keer als beste van het heilige gras van Wimbledon afstappen. Haar enige obstakel luistert naar de naam Kerber. En dat wordt een zware opgave.

Ga maar na, in januari moest Williams op de Australian Open in drie sets nog haar meerdere erkennen in de Duitse. Het was de eerste Grand Slam-zege ooit van Kerber.

Zaterdag krijgt Williams de kans op revanche voor die nederlaag. Of slaagt Kerber er weer in om te verrassen? (FOX Sports)