Serena Williams
Serena Williams - © ANP

Serena Williams pakt 22ste Grand Slam-titel

9 juli 2016
Serena Williams heeft in de finale van Wimbledon Angelique Kerber met 7-5, 6-3 aan de kant gezet. De Amerikaanse sleepte haar 22ste Grand Slam-titel in de wacht.

De eerste set ging tot in de slotfase gelijk op. Bij een stand van 6-5 serveerde Kerber om een tiebreak af te dwingen, maar Williams knokte zich naar twee setpunten en verzilverde de tweede.

Het zorgde voor een enorme ontlading bij de Amerikaanse titelverdedigster. Ook de tweede set bleef lang in balans, maar in de achtste game sloeg Williams wederom toe op de opslag van haar tegenstandster. Ze kon de wedstrijd eenvoudig uitserveren in de negende game.

Voor Williams (34) betekende het de 22ste grandslamtitel in haar tennisloopbaan, een evenaring van het record van de Duitse tennislegende Steffi Graf. Ze moest precies een jaar wachten op de evenaring van dat record in het professionele tennistijdperk.

In de finale van de Australian Open lukte het niet tegen Kerber en ook in de eindstrijd van Roland Garros moest ze buigen, toen voor de de Spaanse Garbiñe Muguruza.

"Het was moeilijk om niet aan dat record te denken, maar nummer 22 is prachtig. Ik heb hier zo hard voor gewerkt en dat maakt de triomf nog zoeter'', jubelde de opgeluchte winnares, die haar zevende Wimbledon-titel kon bijschrijven.

Kerber bereikte de finale door winst op de oudere zus van Serena Williams, Venus. (FOX Sports/ANP)