Schippers en Felix.
Schippers en Felix. - © Pro Shots

Schippers ziet concurrente Felix wegvallen voor Rio

11 juli 2016
Een van de belangrijkste concurrenten voor atlete Dafne Schippers op de 200 meter op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is zondag afgehaakt.

Olympisch kampioene Allyson Felix wist zich bij de Amerikaanse trials niet te kwalificeren. Felix eindigde in de finale als vierde en kwam precies één honderdste tekort voor plaatsing.

Tori Bowie was de snelste in de finale in 22,25, Deejah Stevens werd met 22,30 tweede. Jenna Prandini streefde Felix in de laatste meters voorbij om de derde plek op te eisen in 22,53.

"Ik heb alles gegeven, maar het zat er niet in'', reageerde de dertigjarige Felix, die zich een week geleden wel met grote overmacht wist te kwalificeren voor de 400 meter in Rio.

De Amerikaanse routinier aasde op de zeldzame olympische gouden dubbel op 200 én 400 meter, maar die droom spatte zondag uiteen in Eugene.

Felix liep in april een enkelblessure op tijdens een krachttraining. Ze miste daardoor het begin van haar buitenseizoen. Haar nederlaag op de 200 meter had niks te maken met de enkelblessure, reageerde Felix. "Ik miste snelheid'', aldus de atlete na haar eerste race over 200 meter van dit jaar.

Bowie (25), die de Olympische Spelen vier jaar geleden in Londen nog thuis moest kijken, reageerde opgetogen. "Het is een droom die uitkomt.''

Dafne Schippers is op de 200 meter de regerend wereldkampioene. De Nederlandse heeft bovendien de beste seizoenstijd op haar naam: 21,93. (ANP)