Kiki Bertens.
Kiki Bertens. - © Pro Shots

Kiki Bertens stijgt een plek op wereldranglijst

11 juli 2016
Tennisster Kiki Bertens heeft maandag de hoogste plaats op de wereldranglijst bereikt uit haar loopbaan.

De 24-jarige Wateringse boekte winst door haar resultaat op Wimbledon, waar ze de derde ronde bereikte. Ze staat nu op plaats 26.

Bertens had zich genesteld in de top dertig door haar klinkende prestatie op Roland Garros. Na haar halve finale op het gravel in Parijs steeg ze al naar de 27ste plaats, destijds nog haar hoogste notering.

De ranglijst bij de vrouwen wordt nog steeds aangevoerd door Serena Williams, de Amerikaanse die afgelopen weekeinde Wimbledon voor de zevende keer won.

Verliezend finaliste Angelique Kerber ging Garbiñe Muguruza en Agnieska Radwanska voorbij en staat nu op de tweede plaats.

Voor de Nederlandse mannen veranderde er niet veel. Robin Haase steeg drie plaatsen. Op plek 95 is hij de enige Nederlander in de top honderd. Igor Sijsling won twee plekken en staat 116de, Thiemo de Bakker geeft vijf plaatsen toe en is 132ste.

Novak Djokovic, die zijn titel op Wimbledon kwijtraakte door een vroege uitschakeling in de derde ronde, voert de ATP-lijst nog altijd met riante voorsprong aan. (ANP)