Maarten Arens
Maarten Arens - © Pro Shots

Judobond gaat voor drie olympische plakken

13 juli 2016
De Nederlandse judobond (JBN) mikt bij de Olympische Spelen van Rio 2016 op drie medailles.

"Dat is een strakke doelstelling, maar ik denk ook een heel realistische doelstelling", liet bondscoach Maarten Arens woensdag in zijn vooruitblik in een strandpaviljoen in Scheveningen weten. "Ik hoop zelfs op nog meer plakken. We hebben er de ploeg voor, maar het zal moeilijk genoeg worden."

Nederland begint komende maand met elf judoka's aan het olympisch toernooi. Dat is voor de JBN een record. "Daar zijn we absoluut trots op", zei technisch directeur Henry Bonnes.

‚ÄčLonden 2012
"We hebben er ook alle vertrouwen in dat we de oogst van Londen 2012, met twee bronzen medailles voor Henk Grol en Edith Bosch, kunnen overtreffen. We hebben in de afgelopen olympische cyclus zeven WK-medailles, zeventien EK-medailles en vijftig medailles op een Grand Slam veroverd. Daarop is ons vertrouwen gebaseerd", aldus Bonnes.

Volgens de ervaren kopman Henk Grol (-100 kg), die bij Peking 2008 ook brons behaalde, mag de Nederlandse ploeg bij Rio 2016 al heel blij zijn met twee medailles. De drievoudig Europees kampioen kent de internationale krachtsverhoudingen als geen ander. "Ik snap zijn uitspraak wel", gaf Arens te kennen.

"Henk denkt als een sporter en ik als een bondscoach. Ik moet ambitieus zijn. We hebben potentieel genoeg, maar ik weet ook dat we bij onze laatste twee WK's maar twee medailles hebben gewonnen. Niet iedereen van de huidige olympische ploeg deed aan die twee toernooien mee, maar dat maakt onze doelstelling voor Rio er niet minder zwaar door.'' (ANP)

Judoka Mooren mag alweer naar huis

6 augustus 2016
Judoka Mooren mag alweer naar huis
Jeroen Mooren heeft in het olympisch judotoernooi in de klasse tot 60 kilogram in de eerste ronde verloren van Beslan Moedranov uit Rusland.