Peter Sagan komt in Montpellier als eerste aan
Peter Sagan komt in Montpellier als eerste aan - © FOXSports.NL

Sagan wint etappe, Froome loopt ietsjes uit

13 juli 2016
Peter Sagan is de winnaar geworden van de elfde etappe in de Tour de France. De Slowaak kwam als eerste aan in Montpellier, waar gele truidrager Chris Froome een paar seconden pakte op zijn concurrenten.

Sagan, die ook al de tweede etappe won, ontsnapte op 12 kilometer van de streep uit het peloton. Hij kreeg zijn teamgenoot Maciej Bodnar, Froome en diens ploegmaat Geraint Thomas mee. Aan de streep hielden zij zes tellen over.

In de zogeheten waaieretappe, die in 162,5 kilometer van Carcassone naar Montpellier ging, blies de wind het peloton meerdere malen in stukken en een aantal renners van hun fiets. Het grootste deel van de dag reden de Fransman Arthur Vignot (FDJ) en Australiër Leigh Howard (IAM Cycling) voorop. Zij werden echter 60 kilometer voor de finish bijgehaald door het peloton.

Quintana
Nairo Quintana was een van de grootste verliezers van de dag. De Colombiaan van Movistar, de belangrijkste concurrent van Froome, zag zijn achterstand op de gele truidrager oplopen tot 35 seconden.

Bauke Mollema steeg een plaats in het algemeen klassement en staat nu vijfde. De Groninger had in de etappe eenzelfde achterstand als Quintana. De Spaanse klimmer Joaquim Rodriguez, tot vandaag de nummer vijf, verloor dik een minuut.(FOX Sports)