Milos Raonic.
Milos Raonic. - © Pro Shots

Milos Raonic vanwege zikavirus niet naar Rio

15 juli 2016
De Canadese tennisser Milos Raonic heeft zich vrijdag afgemeld voor de Olympische Spelen.

De verliezend finalist van Wimbledon geeft zorgen om het zikavirus op als reden voor zijn afwezigheid in Rio de Janeiro.

"Na langdurig overleg met mijn familie en trainers heb ik besloten me af te melden voor de Spelen'', zei Raonic in een verklaring. "De reden daarvoor zijn verschillende gezondheidszorgen, waaronder de onzekerheid om het zikavirus.''

De 25-jarige Canadees moest zondag in de finale van Wimbledon buigen voor Andy Murray. De nummer zeven van de wereld is de eerste tennisser van naam die vanwege het sluimerende zikavirus afziet van de Spelen.

Halep
Ook Simona Halep ontbreekt wegens de vrees voor het zikavirus. "De risico's voor mijn carrière en mijn gezondheid zijn te groot, zeker voor een vrouw'', schreef zij op Facebook.

"Familie is heel belangrijk voor mij en kan het risico niet nemen om zelf geen kinderen te kunnen krijgen als mijn tenniscarrière voorbij is", verklaarde de 24-jarige Roemeense. Van het zikavirus is bekend dat het vooral gevaarlijk is voor zwangere vrouwen. (FOX Sports/ANP)