Kyle Edmund (midden) viert de zege met Andy Murray (rechts) en andere teamgenoten
Kyle Edmund (midden) viert de zege met Andy Murray (rechts) en andere teamgenoten - © ANP

Edmund brengt Groot-Brittannië dichter bij titelprolongatie

17 juli 2016
Kyle Edmund heeft Groot-Brittannië zondag een plaats in de halve finales van de Davis Cup bezorgd.

Door zijn zege op Dusan Lajovic (6-3, 6-4, 7-6 (5)) kwamen de Britse tennissers op een beslissende voorsprong van 3-1 in de ontmoeting met Servië.

Groot-Brittannië is zodoende ook zonder kopman Andy Murray een stap dichter bij titelprolongatie gekomen.

Vrijdag had Edmund al de openingspartij tegen Janko Tipsarevic gewonnen: 6-3, 6-4, 6-0. Een dag later trok Lajovic de stand gelijk, door van James Ward te winnen: 6-,1 6-3, 6-2.

In het dubbelspel waren Dominic Inglot en Jamie Murray vervolgens te sterk voor het Servische koppel Filip Krajinovic/Nenad Zimonjic: 6-1, 6-7 (2), 6-3, 6-4. Edmund bezorgde de Britten zondag het winnende punt.

Murray en Djokovic
De twee landen moesten het zonder hun toppers Andy Murray en Novak Djokovic stellen. Beiden besloten rustig aan te doen en de focus op de Olympische Spelen in Rio en het US Open te leggen.

Ook Frankrijk en Argentinië bemachtigden een plaats in de halve finales. Het Franse team was te sterk voor Tsjechië (3-1).

Argentinië had Italië ook na vier partijen verslagen. De laatste halve finalist komt uit de ontmoeting tussen de Verenigde Staten en Kroatië. De Amerikanen staan met 2-1 voor.

Groot-Brittannië treft Argentinië in de halve finale, Frankrijk moet het opnemen tegen de VS of Kroatië. (FOX Sports/ANP)