Dafne Schippers
Dafne Schippers - © ANP

Dafne Schippers loopt naar goud in Diamond League

23 juli 2016
Dafne Schippers is zaterdag als eerste over de streep gekomen bij de 200 meter op de Diamond League in Londen. Ze finishte in 22,13.

De Amerikaanse Tiffany Townsend werd tweede met een halve seconde achterstand: 22,63.

Schippers kwam niet aan de 21,93, de tijd waarmee ze dit seizoen de wereldranglijst aanvoert. Het was haar laatste race voor de Olympische Spelen in Rio, die over twee weken beginnen.

De 24-jarige topsprintster is daar kandidate voor eremetaal op de 100 en 200 meter. Met haar zege in Londen verstevigde Schippers haar leidende positie in het klassement van de Diamond League, wat haar vooral prijzengeld oplevert.

"Ik kwam hier vooral om te winnen en dat is gelukt. Daar ben ik blij mee. Ik denk dat ik in Rio voor de snelle tijden kan gaan. Ik voel me goed en heb totaal geen moeite met de rol als favoriete. Ik ben nooit nerveus'', zei Schippers tegen de BBC.

De Nederlandse topatlete veroverde begin deze maand in Amsterdam de Europese titel op de 100 meter in 10,90. Kort daarna won ze deze afstand op de Diamond League van Monaco in 10,94.

Aan die tijd kwamen haar concurrentes die zaterdag in Londen liepen niet. Marie-Josée Ta Lou uit Ivoorkust won in 10,96.De Jamaicaanse Shelly-Ann Fraser-Pryce, tweevoudig olympisch- en drievoudig wereldkampioene, werd derde in 11,06. (FOX Sports/ANP)