Wilco Kelderman
Wilco Kelderman - © ANP

Kelderman: Ik ging met 60 kilometer per uur de hekken in

23 juli 2016
Wilco Kelderman heeft zaterdag bij een val in de twintigste etappe van de Tour de France niets gebroken.

Dat meldde de renner van LottoNL-Jumbo, nadat hij bij de finish röntgenonderzoek had ondergaan. "Het zijn alleen kneuzingen. Dat valt gelukkig allemaal mee'', zei Kelderman bij de NOS.

Kelderman ging in de afdaling naar finishplaats Morzine op het door regen glad geworden wegdek onderuit. Desondanks bereikte hij nog als zevende de streep. Omdat de val in de laatste 3 kilometer was, kreeg hij dezelfde tijd als de Fransman Julian Alaphilippe, die als vierde finishte op 49 seconden van ritwinnaar Jon Izagirre.

"Net iets voor de laatste kilometer was er ineens een scherpe bocht. Ik ging onderuit en gleed met een snelheid van 60 kilometer per uur de hekken in'', omschreef Kelderman zijn val, zijn tweede in deze Tour. "Ik vloog er vol met mijn rug in. Het deed behoorlijk zeer, maar ik zat toch weer snel op mijn fiets. Dat wil een wielrenner nou eenmaal. Maar echt trappen kon ik niet meer.''

Nu moet de Veenendaler nog de streep in Parijs zien te halen, zondag wachten nog 113 kilometer. "Het is even afwachten hoe ik me voel, maar ik ga gewoon starten. Ik was de afgelopen dagen nog steeds gemotiveerd, maar het lukte niet helemaal. Meegaan in een ontsnapping is gewoon heel lastig. Als het dan lukt zoals vandaag, dan geef je gewoon alles. Ik heb gevochten voor wat ik kon.'' (ANP)