Ivo Karlovic
Ivo Karlovic - © ANP

Karlovic en Monfils eenvoudig naar finale Washington

24 juli 2016
De Kroatische Ivo Karlovic heeft de finale behaald van het ATP-toernooi in Washington, dit ging ten koste van Steve Johnson.

De 37-jarige veteraan werd vorige week een van de oudste toernooiwinnaars ooit op de ATP Tour door het grasevenement van Newport te winnen en hij kan zijn eigen record zondag aanscherpen in Washington.

De Kroaat bereikte ook op het hardcourt in de Amerikaanse hoofdstad de finale, door de lokale favoriet Steve Johnson te verslaan (6-4, 6-4).

De boomlange Karlovic (2,11 meter) dicteerde tegen Johnson met zijn snoeiharde services. De Kroaat produceerde veertien aces en wist al zijn servicebeurten te winnen. In beide sets bleek één break genoeg om de als vijfde geplaatste Amerikaan te verslaan.

Monfils meesterlijk
Karlovic staat zondag in de finale tegenover Gaël Monfils. De als tweede geplaatste Fransman had geen enkele probleem met zijn Duitse opponent Alexander Zverev: 6-4, 6-0.

Monfils had aan een vroege break genoeg om de eerste set te pakken en liet Zverev in het tweede bedrijf geheel kansloos. (FOX Sports/ANP)