Marianne Vos
Marianne Vos - © ANP

Hosking juicht op de Champs-Élysées, Vos derde

24 juli 2016
De Australische Chloe Hosking heeft zondag La Course gewonnen, de vrouwenkoers die voorafgaat aan de Tourfinish in Parijs.

De renster van Wiggle versloeg in de massasprint de Finse Lotta Lepistö en Marianne Vos, de Nederlandse die twee jaar geleden de eerste editie had gewonnen.

Anna van der Breggen, vorig jaar winnares op de Champ-Élysées, vond de koers niet in haar voorbereiding op de Spelen van Rio passen.

Alles of niets
Het peloton achterhaalde op het laatste rechte eind Ellen van Dijk, die een kleine 2 kilometer voor de finish was ontsnapt. Van Dijk was nuchter in haar analyse. “Ik dacht: alles of niets. Het is niets geworden. Nou ja, leuk geprobeerd”, zei ze bij de NOS.

De renster van Boels-Dolmans brak vorig jaar bij een val in La Course nog haar sleutelbeen. Ook dit jaar waren er tal van valpartijen. “Ik dacht, ik kan er beter voor gaan rijden'', zei Van Dijk, die haar poging deed nadat een drietal was ingelopen met de Nederlandse rensters Amy Pieters en Lucinda Brand.

Van Dijk vertrekt over een week naar Rio, waar ze zowel de wegrace als de tijdrit rijdt. “Ik ben blij dat ik heel ben gebleven.” (ANP)