Vladimir Poetin
Vladimir Poetin - © ANP

Poetin: Uitsluitingen onlogisch en onrechtvaardig

27 juli 2016
De Russische president Vladimir Poetin heeft woensdag harde woorden geuit over de verbanning van Russische sporters van de Olympische Spelen.

Bij het uitzwaaien van de olympische ploeg stelde hij dat er bewust een politieke campagne is gevoerd is tegen Rusland.

Hij nam onder meer het woord discriminatie in de mond toen hij het over de uitsluiting van de Russische atletiekploeg had. “De uitsluiting van onze sporters zal niet alleen de Spelen schaden, maar de gehele internationale sport”, aldus de president.

Onlogisch en onrechtvaardig
Poetin ziet de uitsluitingen als onderdeel van een campagne gericht tegen Rusland als sportland. Volgens hem is het besluit van sommige internationale sportbonden om Russische sporters te weren onlogisch en onrechtvaardig.

“Er wordt met twee maten gemeten”, claimt de Russische leider. “Het dopingonderzoek heeft gezorgd voor oneerlijke uitsluitingen van sporters die helemaal niet verdacht zijn of ergens genoemd worden”

Volgens Poetin zijn de maatregelen een klap voor de gehele sport en worden de Spelen er minder interessant door. “Het is overduidelijk dat de afwezigheid van een aantal van onze sporters een effect zal hebben op het niveau van de competitie. Elke overwinning in een tak van sport waar de Russen door deze maatregel ontbreken, zal een rare bijsmaak hebben.” (ANP)