Tom Dumoulin
Tom Dumoulin - © ANP

Dumoulin stelt gouden doelstelling Rio nog niet bij

27 juli 2016
Tom Dumoulin gaat voorlopig nog steeds voor goud op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro, zo meldt hij aan FOX Sports.

De doelstelling blijft hetzelfde als voor de val van Dumoulin. “Ik weet dat mijn kansen zijn verminderd, maar ik hoop dat de vorm goed genoeg is. Het is nu nog te vroeg om er iets over te zeggen dus ik stel mijn doelstellingen pas bij als ik andere aanwijzingen krijg.”

Dumoulin viel tijdens de Tour de France op de flanken van de Montée de Bisanne en brak daarmee zijn pols. “Ik dacht dat Rio voorbij was, maar het is een mooie breuk. Ik weet dat het moeilijk wordt, maar er is wel een grote kans dat ik ga rijden. Ik hoop dat ik beide evenementen vol kan gaan, maar het kan ook zijn dat ik de wegwedstrijd op halve kracht ga rijden.”

De Maastrichtenaar heeft een brace laten aanmeten. “Het blijft een stuk plastic en het geeft een ander gevoel. Het is wel lastiger. Ik heb hem dan ook af en toe tijdens het trainen afgedaan.”

Afgestapt
De tijdritspecialist reed woensdagavond in de Acht van Chaam weer zijn eerste wedstrijd, maar besloot voortijdig af te stappen. "Het voelde niet meer goed om te rijden over de klinkers," zo luidde zijn reden. "Ik had wel last, maar als het had gemoeten had ik door kunnen rijden." Dumoulin start dan ook niet in de Wateringse Wielerdag donderdag. "Ik ga morgen weer trainen, op mijn eigen tempo en zonder klinkers." (FOX Sports)