Peter Sagan
Peter Sagan - © ANP

Sagan van Tinkoff naar Bora-Hansgrohe

1 augustus 2016
Wereldkampioen Peter Sagan rijdt vanaf volgend seizoen voor de Duitse wielerploeg Bora-Hansgrohe.

Het nieuws hing al een tijd in de lucht, maar werd maandagochtend officieel bevestigd door de Duitse formatie. De Slowaak heeft een contract voor drie jaar getekend.

De 26-jarige renner, die overkomt van Tinkoff, neemt zijn broer Juraj, landgenoten Michael Kolar en Erik Baska, en de Poolse renner Maciej Bodnar mee naar de nieuwe ploeg. De ProContinentale formatie gaat nu nog door het leven als Bora-Argon 18.

Dankzij de komst van de nieuwe Duitse co-sponsor Hansgrohe zou het team voldoende budget krijgen om aan de World Tour te kunnen deelnemen. Het sanitairbedrijf stapt met het oog op de start van de Tour volgend jaar in Düsseldorf in het wielrennen.

Grote eer
“Het is een grote eer om een van de populairste renners van het moment te mogen verwelkomen in ons team”, zei teammanager Ralph Denk. “Mijn doel is een goed gebalanceerd team voor 2017 te hebben.” 

“Met Peter in de klassiekers hebben we een grote kanshebber, maar we willen ook een rol spelen in de grote rondes en daarom zoeken we nog naar versterkingen.” Het team zou ook naar Tony Martin en Rafal Majka lonken.

Het fietsmerk Specialized zou de komst van Sagan mogelijk hebben gemaakt en een groot deel van het miljoenensalaris van de wielerster betalen. 

De Slowaak won dit seizoen onder meer drie ritten en de groene trui in de Tour de France, de Ronde van Vlaanderen en Gent-Wevelgem.

Kreuziger
Ook Roman Kreuziger maakt een overstap. Hij ruilt Tinkoff in voor Orica-BikeExchange. Voor Kreuziger was de beslissing snel gemaakt. “Ik bewonder de ambities van het team en wil mezelf in dienst stellen van de jonge renners.”

“Daarnaast kan ik in de rittenkoersen en enkele klassiekers zelf mijn kans grijpen. Ik ben blij met mijn plek in een van de meest succesvolle teams uit het peloton.”

De renners moesten op zoek naar een nieuwe ploeg, aangezien Tinkoff aan het einde van dit jaar stopt. (FOX Sports/ANP)