De Nederlandse ichte vier zonder tijdens de series roeien in het Lagoa Rodrigo de Freitas tijdens de Olympische Spelen van Rio.
De Nederlandse ichte vier zonder tijdens de series roeien in het Lagoa Rodrigo de Freitas tijdens de Olympische Spelen van Rio. - © ANP

Roeiwedstrijden van zondag afgeblazen in Rio

7 augustus 2016
De tweede roeidag bij de Olympische Spelen in Rio de Janeiro is zondag afgelast vanwege de straffe wind.

De organisatie besloot de start van de eerste race twee keer met een uur uit te stellen, maar kwam rond 15.30 uur Nederlandse tijd tot de conclusie dat van eerlijke en veilige omstandigheden op het woelige Lagoa Rodrigo de Freitas nog steeds geen sprake was.

Een nieuwe verschuiving van het aanvangstijdstip had gezien de weersvoorspelling voor de verdere zondag geen zin meer. Het geannuleerde programma wordt mogelijk maandag al ingehaald.

De roeiers hadden zaterdag in Rio de Janeiro al veel last van deining en golfslag tijdens de eerste series. Een Servische boot sloeg zelfs om, een zeldzaam incident op olympisch niveau.

Roel Braas en Mitchel Steenman, medaillekandidaten in de twee-zonder, konden evenmin goed overweg met het onrustige water. Het Nederlandse duo eindigde als laatste in hun manche en had zondag revanche willen nemen in de herkansing. Zij moeten echter nog even geduld hebben. (ANP)