Dex Elmont
Dex Elmont - © ANP

Elmont en Verhagen uitgeschakeld in olympisch judotoernooi

8 augustus 2016
Judoka Dex Elmont heeft maandag bij het olympisch judotoernooi in Rio de Janeiro in de achtste finales in de klasse tot 73 kilogram verloren van de Hongaar Miklos Ungvari.

De Hongaar scoorde enkele seconden voor tijd de beslissende ippon. Tot dan was de stand gelijk. 

De drievoudige olympiër uit Rotterdam versloeg nog Mirali Sjaripov uit Oezbekistan, de nummer twaalf van de wereldranglijst, met waza-ari, maar ging in de achtste finale hard onderuit.

Bij de Olympische Spelen in 2008 in Peking werd Elmont ook in de tweede ronde uitgeschakeld. Vier jaar later in Londen eindigde de 32-jarige judoka uit Haarlem op de vijfde plaats.

Verhagen
Sanne Verhagen heeft het in de achtste finales van het olympisch judotoernooi niet gered. De 23-jarige Brabantse moest in de klasse tot 57 kilogram haar meerdere erkennen in Sumiya Dorjsuren uit Mongolië. Verhagen verloor op een strafje van de nummer één van de wereldranglijst.

Eerder op de dag versloeg Verhagen Hortance Diedhiou uit Senegal, de nummer 47 van de wereldranglijst, op ippon.

Verhagen maakte begin april haar rentree op het hoogste niveau na een absentie van vijf maanden vanwege een zware dijbeenblessure. Daarna wist ze toch nog haar olympische ticket veilig te stellen, hoewel medailles uitbleven. (FOX Sports/ANP)