Dafne Schippers
Dafne Schippers - © FOXSports.NL

Schippers komt nipt tekort voor podium op 100 meter

14 augustus 2016
Dafne Schippers heeft naast een medaille gegrepen op de 100 meter. De Utrechtse moest in de olympische finale genoegen nemen met een vijfde plaats.

Schippers, die vorig jaar vice-wereldkampioen op deze afstand werd, zette een tijd neer van 10,90. Het goud in het Olympisch Stadion ging zaterdag naar de Jamaicaanse Elaine Thompson in 10,71.

De Amerikaanse Tori Bowie eindigde in 10,83 als tweede. Tweevoudig olympisch kampioene Shelly-Ann Fraser-Pryce uit Jamaica slaagde er niet in voor de derde keer de titel op het koninginnennummer te veroveren. Ze klokte 10,86 en werd daardoor derde.

Fysiek probleem
Schippers, die de pech had dat ze in de buitenste baan moest starten, liet na afloop weten dat een fysiek probleem haar in de weg had gezeten. Wat zij precies mankeerde, wil de sprintster niet kwijt. 

“Ik ga er verder niet op in. Dat heeft geen zin. Ik was vandaag voor het eerst een beetje pijnvrij. Dat was het”, aldus Schippers. 

Haar coach Bart Bennema trok eveneens een rookgordijn op over de toedracht van de kwetsuur. Hij liet wel doorschemeren dat de deelname van Schippers aan een zijden draadje had gehangen.

“Soms gebeurt er tijdens de training iets geks, iets onverwachts. Maar de medische staf heeft goed werk verricht. Op het moment dat het gebeurde, dacht ik: Dafne kan naar huis. Ik was al blij dat ze aan de start verscheen.” (FOX Sports/ANP)