Sanne Wevers
Sanne Wevers - © FOXSports.NL

Sanne Wevers bezorgt Nederland zesde gouden plak

15 augustus 2016
Turnster Sanne Wevers heeft Nederland de zesde gouden plak in Rio de Janeiro bezorgd. Op het onderdeel balk liet zij de concurrentie achter zich.

Wevers turnde een praktisch perfecte oefening en kwam uit op een score van 15,466. Nooit haalde ze op haar favoriete toestel zo'n hoog cijfer. Wevers is daarmee de eerste Nederlandse turnster die een medaille op de Spelen wint.

Het zilver ging naar de Amerikaanse Lauren Hernandez met 15,333. Haar landgenote Simone Biles maakte een fout, een zeldzaamheid voor haar, en kwam uit op 14,733. Dat was goed voor brons.

Londen
Wevers (24) werd vorig jaar al tweede achter Biles bij het WK in Glasgow op haar favoriete toestel. Haar unieke prestatie zorgde ervoor dat het aantal gouden plakken van de Spelen van Londen al is geëvenaard. Ook in de Engelse hoofdstad werd zesmaal goud veroverd door de Nederlandse deelnemers.

Wevers veranderde op het allerlaatste moment van strategie toen ze zag dat Biles uit Amerika een zeldzaam missertje had. "Ik heb iets minder risico genomen", bekende ze.

"Het was belangrijk om zeker geen fout te maken. Dan moest het wel goed zitten. Ik wist dat ik met een score van 15,4 moeilijk te verslaan was. Maar het was natuurlijk nog wel even spannend. Ik ben zo blij en trots." (FOX Sports/ANP)