Dafne Schippers
Dafne Schippers - © FOXSports.NL

Schippers moet genoegen nemen met zilver

18 augustus 2016
Dafne Schippers heeft een zilveren medaille overgehouden aan de 200 meter op de Olympische Spelen.

De 24-jarige atlete uit Utrecht werd in de finale in Rio de Janeiro geklopt door Elaine Thompson. De Jamaicaanse won in 21,78 seconden, wereldkampioene Schippers snelde als tweede over de finish in in 21,88. Het brons ging naar de Amerikaanse Tori Bowie.

Schippers was zaterdag op de 100 meter nog buiten de medailles gevallen, mede door een opspelende liesblessure. Schippers eindigde als vijfde op het koninginnennummer.

Woensdag kwam Schippers vanuit baan vier met enige achterstand op Thompson de bocht uit. Schippers wist de afstand op de Jamaicaanse met haar bekende lange passen wel iets te verkleinen, maar ze kon niet naast Thompson komen.

Starend naar het scorebord
Ze probeerde het nog wel met een uiterste krachtsinspanning, maar dat leverde na de finish alleen een valpartij op. Een tijdje bleef ze languit op haar rug liggen op de baan, ondertussen starend naar het scorebord. Daarop was al snel te zien dat het goud naar Thompson ging en Schippers genoegen moest nemen met zilver.

"Ik kan absoluut niet blij zijn met zilver. Ik kan hier niet van genieten. Het is balen, ik kwam hier voor goud", liet Schippers vlak na de race weten. "Ik ben het kwijtgeraakt sinds mijn blessure. Daarvoor had ik zo'n goede vorm."

De wereldkampioen kwam op het laatste stuk steeds dichterbij. "Maar ik was toch niet sterk genoeg. We gaan dit nu eerst analyseren. Ik baal. Ik kwam hier om te winnen en dat heb ik niet gedaan. Ik ging stuk op de laatste meters." (FOX Sports/ANP)