Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen - © Pro Shots

Dag 13 Rio: Brons voor Brouwer/Meeuwsen

18 augustus 2016
Het is dag 13 van de Olympische Spelen. Mis niets van het belangrijkste sportnieuws uit Rio de Janeiro.

5.20 uur - Volleybalsters sneuvelen tegen China
De Nederlandse volleybalsters zijn er donderdag bij de Olympische Spelen in Rio niet in geslaagd de finale te bereiken. China was in vier sets te sterk voor het team van bondscoach Giovanni Guidetti: 27-25 23-25 29-27 25-23.

Oranje gaat zaterdag om het brons spelen tegen wereldkampioen Verenigde Staten, dat in de andere halve finale van Servië verloor.

3.46 uur - Brouwer en Meeuwsen grijpen brons
De beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben donderdag op de Olympische Spelen brons veroverd. Het Nederlandse duo won de wedstrijd om de derde plaats op het strand van de Copacabana tegen de Russen Viatsjeslav Krasilnikov en Konstantin Semenov in twee sets: 23-21 22-20.

Brouwer (26) en Meeuwsen (28) bezorgden Nederland de eerste olympische medaille ooit bij het beachvolleybal, dat sinds 1996 onderdeel is van de Spelen.

3.45 uur - Bolt wederom de beste
Usain Bolt heeft donderdag in vertrouwde stijl zijn olympische titel geprolongeerd op de 200 meter. De 29-jarige Jamaicaan zegevierde in het Olympisch Stadion van Rio de Janeiro in een tijd van 19,78 seconden. Het zilver was de Canadees Andre de Grasse (20,02) en de Fransman Christophe Lemaitre pakte brons (20,12).

De Nederlander Churandy Martina eindigde op de vijfde plaats in 20,13. Hij kwam dus 0,01 seconde tekort voor een medaille.

21.55 uur - Handbalsters verliezen in zinderende halve finale
De Nederlandse handbalsters kunnen nog maximaal als derde eindigen. Het team van bondscoach Henk Groener ging donderdag in de spannende halve eindstrijd in de Future Arena met 24-23 (na een achterstand van 17-13 bij rust) onderuit tegen Frankrijk

19.46 uur - Drie BMX'ers naar halve finales
Nederland is vrijdag in de halve finales van het BMX-toernooi met drie man vertegenwoordigd. Jelle van Gorkom, Niek Kimmann en Twan van Gendt slaagden er donderdag in zich te kwalificeren. Van Gorkom deed dat soeverein. Kimmann kwam ten val in de tweede run, maar kon zich toch kwalificeren. Van Gendt deed dat later ook.

18.49 uur - Zeilduo Zegers/Van Veen net naast podium
De zeilsters Afrodite Zegers en Anneloes van Veen hebben donderdag het olympische podium in de 470-klasse net gemist. Het Nederlandse duo finishte in de medalrace keurig als tweede achter de Sloveensen Tina Mrak en Veronika Macarol, maar concurrentie voor het zilver en brons bleven te dicht in de buurt. Zegers en Van Veen eindigden in het algemeen klassement als vierde.

18.36 uur - Hockeymannen grijpen naast bronzen medaille
De Nederlandse hockeymannen hebben woensdagavond de troostfinale tegen Duitsland verloren. Het duel werd beslist met shoot-outs nadat het in de reguliere tijd 1-1 bleef. De 18-jarige Jorrit Croon was trefzeker voor oranje.

16. 45 uur -  Ook estafettemannen halen volgende ronde niet
Solomon Bockarie, Hensley Paulina, Liemarvin Bonevacia en Giovanni Codrington zijn op de 4x100 meter als laatste geëindigd. Churandy Martina liep niet mee omdat hij later vandaag uitkomt op de finale 200 meter.

16.25 uur - Estafettevrouwen worden zesde op 4x100 meter
Jamile Samuel, Dafne Schippers, Tessa van Schagen en Naomi Sedney zijn uitgeschakeld. Door een matige eerste wissel, tussen Jamile Samuel en Dafne Schippers, zijn de estafettevrouwen als zesde geëindigd in de serie in 42,88. Ze moesten bij de eerste drie eindigen voor een volgende ronde.

Volgens Schippers verloor Nederland te veel tijd bij de eerste wissel. "Ik moest inhouden, dat kostte te veel tijd. Ik heb daarna alles gegeven om het weer goed te maken, maar het was niet meer te doen. Dit zijn de Spelen, de tegenstanders zijn sterk.'' (FOX Sports/ANP)