Conor McGregor vs. Nate Diaz
Conor McGregor vs. Nate Diaz - © ANP

Aartsvijanden McGregor en Diaz op herhaling in Las Vegas

20 augustus 2016
'Bad Blood' is de titel van de clash tussen aartsvijanden Conor McGregor en Nate Diaz, zaterdagnacht tijdens UFC 202 in Las Vegas.

De naam van het gevecht had niet beter gekozen kunnen worden. De 28-jarige Ier en de drie jaar oudere Amerikaan kunnen elkaars bloed wel drinken.

De twee onderstreepten die gevoelens woensdag nogmaals tijdens de gezamenlijke persconferentie voorafgaande aan het evenement in Nevada.

McGregor-show
McGregor arriveerde een half uur te laat voor het mediamoment en deed vervolgens zijn vertraging af met een grap. "Het is druk op de weg rond dit tijdstip. Er zal wel een McGregor-show zijn, want het is stampvol", lachte The Notorious.

De Ier kreeg amper de tijd om verder nog iets te zeggen, voordat Diaz met zijn gevolg besloot te vertrekken. Nadat de Amerikaan ook nog een aantal verwensingen en een fles water door de zaal had geslingerd, brak de chaos uit.

McGregor reageerde met een regen aan blikjes en flessen in omgekeerde richting en moest fysiek worden bedwongen.

Rivaliteit
De uit de hand gelopen persconferentie was het zoveelste incident tussen de twee vechters sinds de rivaliteit in maart ontstond. Diaz stond indertijd als vervanger van de geblesseerde Rafael dos Anjos tegenover McGregor in de Octagon.

Na de nodige woordenwisselingen in aanloop naar het gevecht won de zwaardere Amerikaan verrassend van de kampioen in het vedergewicht, via submission in de tweede ronde.

Een herhaling in de weltergewichtsklasse stond aanvankelijk in juli op UFC 200 gepland, maar werd afgelast omdat McGregor zijn mediaverplichtingen had genegeerd.

Rematch
De rematch tussen Diaz (70 kilo) en McGregor (65 kilo) komende zaterdagnacht in Las Vegas zal worden uitgevochten in de klasse tot 77 kilo. 

Er staat in de T-mobile Arena geen titel op het spel, maar dit gemis zal meer dan goedgemaakt worden door de gevoelens van animositeit tussen de twee aartsvijanden. (FOX Sports)