Nederland verliest van Groot-Brittannië
Nederland verliest van Groot-Brittannië - © FOXSports.NL

Hockeyvrouwen grijpen naast goud in olympische thriller

19 augustus 2016
De Nederlandse hockeyvrouwen hebben naast het goud gegrepen in Rio. Groot-Brittannië bleek na het nemen van shoot-outs te sterk. Na de reguliere speeltijd stonden de ploegen in evenwicht, 3-3.

In de shoot-out-serie verzilverde Nederland geen enkele poging. Zowel Willemijn Bos, Ellen Hoog, Laurien Leurink als Margot van Geffen miste oog in oog met de Britse goalie Maddie Hinch.

De Nederlandse sluitpost Joyce Sombroek, die in de halve eindstrijd haar team door de shoot-outs heen sleepte, werd tweemaal geklopt.

Oranje, dat in Brazilië de olympische titel verdedigde, leek op weg naar een zege binnen de reguliere tijd. Dankzij twee treffers van Kitty van Male en eentje van Maartje Paumen, die vroeg in de wedstrijd een strafbal had gemist, had Nederland een 3-2 voorsprong te pakken.

Die marge werd acht minuten voor het einde echter teniet gedaan door een rake Britse strafcorner. Deze tegenslag kwam Oranje in de bloedstollende shoot-out-serie niet meer te boven. Na titels in Londen en Beijing moet Nederland op deze Spelen genoegen nemen met zilver. (FOX Sports)

 

 

 

Ellen Hoog stopt als international

23 september 2016
Ellen Hoog stopt als international
Ellen Hoog stopt per direct als international, zo maakte ze vrijdag op haar website bekend. De dertigjarige Hoog maakte 12,5 jaar deel uit van...