Dafne Schippers
Dafne Schippers - © ANP

Schippers spurt naar snelste tijd in Diamond League

27 augustus 2016
Dafne Schippers heeft haar eerste wedstrijd na de Olympische Spelen in Rio de Janeiro wel gewonnen.

In Rio was het nog zilver op de 200 meter achter de Jamaicaanse Elaine Thompson, bij de Diamond League in Parijs rende de Utrechtse wereldkampioene zaterdag naar de zege in een degelijke tijd van 22,13.

De Britse Desiree Henry eindigde op gepaste afstand als tweede in 22,46 en de Amerikaanse Jenna Prandini werd derde in 22,48.

Thompson zou aanvankelijk ook meedoen in Parijs, maar de olympisch kampioene op 100 en 200 meter besloot toch niet te starten in het Stade de France.

Daarmee was de weg vrij voor Schippers om haar koppositie in de Diamond League op de 200 meter te verstevigen. Schippers won deze zomer ook de races over deze afstand in Oslo en Londen en werd tweede in Eugene.

Derde plaats Hassan 
Sifan Hassan komt langzaamaan in topvorm. De Nederlandse atlete liep bij de Diamond League naar de derde plaats op de 1500 meter. Haar tijd van 3.57,13 lag maar een seconde boven haar Nederlands record.

In Parijs liet de Arnhemse zien dat ze nog altijd wereldtop is. Ze moest in Parijs nog wel de Britse Laura Muir en de Keniaanse olympisch kampioene Faith Kipyegon voor zich dulden. Muir won verrassend in de beste tijd van dit jaar: 3.55,22. 

Snelste seizoenstijd Martina
Churany Martina heeft zaterdag niet voor een nieuwe sprintstunt kunnen zorgen. Hij bleef bij de Diamond League in Parijs precies een tiende boven zijn Nederlands record van 9,91 op de 100 meter.

De goedlachse atleet van Curaçao finishte als derde en klokte 10,01. Zo snel was hij dit jaar nog niet geweest op de kortste sprintafstand.

De 32-jarige Martina verraste donderdag in het Zwitserse Lausanne met een Nederlands record van 19,81 op de 200 meter. Met die tijd staat hij hoog op de mondiale ranking. Bij de Spelen van Rio werd hij vijfde in de finale van de 200 meter. Hij miste het brons ternauwernood.

Ben Youssef Meite uit Ivoorkust won de wedstrijd in het Stade de France in 9,96. De Zuid-Afrikaan Akani Simbine bleef Martina nipt voor: 10,00. (FOX Sports/ANP)