Richard Gasquet
Richard Gasquet - © Pro Shots

Exit Gasquet, Kerber met gemak door op US Open

29 augustus 2016
Richard Gasquet is maandag als eerste speler van naam uitgeschakeld op de US Open.

De als dertiende geplaatste Fransman verloor in de eerste ronde van Kyle Edmund. De Britse nummer 84 van de lijst won in drie sets: 6-2, 6-2, 6-3.

Gasquet, die al vier keer tot de laatste zestien doordrong in New York, stond nu slechts een uur en 41 minuten op de baan van de laatste Grand Slam van het seizoen.

Kerber
Edmund, die tien aces en veertig winners sloeg, kon spreken van het grootste succes in zijn loopbaan. Dat gold niet voor Polona Hercog. De Sloveense gaf in de tweede set op tegen Angelique Kerber.

De Duitse had de eerste set al gewonnen: 6-0. Hercog voelde zich vanaf het begin al niet lekker. Ze liet de dokter komen, die onder meer haar bloeddruk opnam. Na 33 minuten gaf Hercog er de brui aan.

Kerber is als tweede geplaatst in New York. De 28-jarige speelster uit Kiel kan bij de US Open de Amerikaanse Serena Williams als nummer één van de wereldranglijst aflossen. Kerber speelt in de tweede ronde tegen de winnares van het duel tussen Alizé Cornet uit Frankrijk en Mirjana Lucic-Baroni uit Kroatië.

Kerber won eerder dit jaar het Australian Open. Op Wimbledon en tijdens de Olympische Spelen haalde ze de finale. (FOX Sports/ANP)