Novak Djokovic
Novak Djokovic - © Pro Shots

Djokovic en Kerber naar derde ronde

31 augustus 2016
Novak Djokovic heeft woensdag zonder te spelen de derde ronde bereikt van de US Open.

De titelverdediger moest het woensdag in de tweede ronde opnemen tegen Jiri Vesely, maar de Tsjech trok zich terug vanwege een armblessure.

Dat was een meevaller voor de Servische nummer één van de wereld, die de afgelopen weken last had van zijn linkerpols. Daardoor moest hij zich afmelden voor het ATP-toernooi van Cincinnati.

Ook de Olympische Spelen liepen voor Djokovic uit op een teleurstelling, omdat hij vroeg strandde. In de derde ronde op de US Open treft hij de Rus Michail Joezjni of de Argentijn Guido Pella.

Kerber
Ook Angelique Kerber bereikte de derde ronde. De nummer twee van de wereld was op weg naar een snelle zege op de Kroatische Mirjana Lucic-Baroni maar ze liet haar tegenstander in de tweede set terugkomen tot een tiebreak. Kerber ontsnapte aan een derde set: 6-2, 7-6 (7).

Kerber is als tweede geplaatst op het laatste Grand Slam-toernooi van het jaar. De 28-jarige speelster uit Kiel krijgt in New York weer de kans om de Amerikaanse Serena Williams als nummer één van de wereldranglijst af te lossen.

Kerber won eerder dit jaar het Australian Open. Op Wimbledon en tijdens de Olympische Spelen haalde ze de finale. (FOX Sports/ANP)