Johanna Konta
Johanna Konta - © Pro Shots

Konta onwel op de US Open: Ben geen drama-queen

1 september 2016
Johanna Konta is tijdens haar tweede ronde op de US Open onwel geworden. In de wedstrijd tegen de Bulgaarse Tsvetana Pironkova knielde de Britse in de tweede set op de grond.

"Ik begon te hyperventileren", zei Konta na afloop op de persconferentie. Daarna begon ik te schudden en ben ik op de grond gaan zitten. Ik ben heel blij met de medische staf, want ik was een beetje in paniek maar ze konden me goed kalmeren. Ze hebben een aantal checks gedaan en zeiden dat ik verder kon spelen."

De omstandigheden hadden er volgens Konta niets mee te maken, ondanks dat het warm was in New York. "Topsport is hard. We moeten vaak tot het randje gaan, en vandaag ging ik er iets overheen."

Over de gang van zaken schaamt de Britse nummer dertien van de wereld zich een beetje. "Ik ben geen drama-queen. En ik merkte ook bij m'n tegenstander dat ze baalde van de situatie, maar het wel begreep."

Konta verloor na de medische pauze direct de tweede set. Maar in de derde set leek de Britse als herboren, die won ze overtuigend met 6-2. In de derde ronde speelt Konta tegen Belinda Bencic uit Zwitserland. (FOX Sports)