Richel Hogenkamp
Richel Hogenkamp - © ANP

Ook Hogenkamp uitgeschakeld op US Open

1 september 2016
Met Richèl Hogenkamp is donderdag ook de laatste Nederlandse uit het enkelspel van de US Open verdwenen.

De 24-jarige Doetinchemse moest in de tweede ronde buigen voor Timea Babos uit Hongarije, de nummer 31 van de plaatsingslijst. Hogenkamp was op baan vijf kansloos tegen Babos: 2-6, 4-6.

Hogenkamp, de nummer 165 van de wereld, had via de kwalificaties het hoofdtoernooi bereikt. Daarin verraste zij in de eerste ronde de veel hoger aangeslagen Britse Heather Watson (6-2, 7-5).

Hogenkamp en Babos konden donderdag pas de baan op toen het was gestopt met regenen in New York. De Hongaarse, 34e op de mondiale ranglijst, trok de eerste set binnen een half uur naar zich toe.

In de tweede pakte Hogenkamp een break voorsprong (4-2), maar daarna trok Babos de partij naar zich toe door vier games op rij te winnen.

Haase door in dubbel
Robin Haase heeft op de US Open wel een succesje geboekt in het dubbelspel.

De 29-jarige Hagenaar won donderdag in de eerste ronde van het mannendubbel met zijn Nieuw-Zeelandse gelegenheidspartner Artem Sitak van het Amerikaanse koppel Denis Kudla/Dennis Novikov: 6-4, 6-2.

Het koppel staat in de tweede ronde voor een aanzienlijk zwaardere opgave. Haase en zijn Nieuw-Zeelandse kompaan treffen daarin Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut, het als eerste geplaatste koppel uit Frankrijk.

In het enkelspel strandde Haase maandag al in de eerste ronde. De nummer 62 van de wereld liet zich verrassen door de Australiër James Duckworth, die met een wildcard was toegelaten tot het laatste grandslamtoernooi van het jaar. (ANP)