Trevor Siemian
Trevor Siemian - © ANP

Denver Broncos en Carolina Panthers trappen NFL-seizoen af

1 september 2016
Zeven maanden na de Super Bowl staan Denver Broncos en Carolina Panthers opnieuw tegenover elkaar.

De twee ploegen die het afgelopen seizoen in de NFL afsloten trappen in de nacht van donderdag op vrijdag eveneens de nieuwe jaargang af.

Waar de Panthers gedurende het vorige reguliere seizoen vrijwel onverslaanbaar waren, draaiden de Broncos op 7 februari de rollen om. Aan de hand van Most Valuable Player Von Miller veroverde de ploeg uit Denver na een 24-10 zege de derde Super Bowl in de clubhistorie.

Peyton Manning
De meest opvallende afwezige vergeleken met de seizoensfinale in het Levi’s Stadium is vrijdagochtend Peyton Manning. De inmiddels 40-jarige quarterback van de Broncos zette na achttien jaar in de NFL een punt achter zijn carrière.

Aangezien back-up Brock Osweiler eveneens uit Denver vertrok, kon coach Gary Kubiak op zoek naar een nieuwe spelverdeler. De coach gaf eindelijk de onervaren Trevor Siemian de kans te krijgen om de legendarische voorganger te doen vergeten in het Mile High Stadium.

De 24-jarige Siemian verdiende zijn plek met een aantal goede optredens tijdens het voorseizoen. Hij was tijdens de drie oefenwedstrijden succesvol met 27 van zijn 43 passes en leverde een touchdown pass af. Daarnaast lijkt hij met name gekozen vanwege het feit dat hij de bal niet gemakkelijk weggeeft, een belangrijke kwaliteit in de ground game van de Broncos.

“Ik ben onder de indruk”, verklaarde Kubiak over Siemian na de laatste wedstrijd in de voorbereiding. “Hij is erg kalm. Ik zie aan de manier waarop hij met het team in de huddle bezig is dat hij alles onder controle heeft.”

Onroerend goed
De keuze voor Siemian zou een jaar geleden nog voor gefronste wenkbrauwen hebben gezorgd in Denver. Hij werd door de Broncos bij de draft in 2015 pas in de zevende ronde als 250ste pick gekozen. In de verwachting dat hij helemaal buiten de boot zou vallen had hij zelf al een baan in onroerend goed geregeld. Vorig jaar kwam hij slechts een keer kortstondig in actie, maar wierp zelfs geen enkele bal.

Indien Siemian de komende weken alsnog zakt voor zijn eerste examens, dan staat waarschijnlijk Paxton Lynch klaar om de taken over te nemen. Het 22-jarige talent met de sterke arm werd in april tijdens de eerste ronde van de draft binnengehaald. Veteraan Mark Sanchez, die eveneens werd opgepikt, lijkt alweer op weg naar de uitgang. (FOX Sports)

Denver Broncos-Carolina Panthers zie je in de nacht van donderdag op vrijdag om 02.30 uur op FOX Sports 2