Serena Williams
Serena Williams - © Pro Shots

Succesvolle tennisdag voor zussen Williams

2 september 2016
De zussen Serena en Venus Williams beleefden donderdag een succesvolle tennisdag op de US Open.

De twee thuisspeelsters bereikten in New York zonder setverlies de derde ronde. De als eerste geplaatste Serena versloeg haar Amerikaanse landgenote Vania King met 6-3, 6-3.

Venus, de nummer zes van de plaatsingslijst, had één game minder nodig om de Duitse Julia Görges in te rekenen 6-2, 6-3.

Serena Williams (34) liet tijdens haar zeventiende deelname aan het laatste grandslamtoernooi van het seizoen nog een heuse primeur noteren. De zesvoudige kampioene behaalde voor de eerste keer een indoorzege op Flushing Meadows. Door de aanhoudende regenval in New York vond haar partij tegen King onder het nieuwe, hypermoderne dak boven het Arthur Ashe Stadium plaats.

Radwanska 
De als vierde geplaatste Agnieszka Radwanska is ook door naar de derde ronde. Ze versloeg de Engelse Naomi Broady in twee sets: 7-6 (9), 6-3.

Wawrinka 
De Zwitserse Stan Wawrinka versloeg in zijn tweede partij de Italiaanse Alessandro Giannessi in drie sets: 1-6, 6-7, 5-6. De als nummer drie geplaatste Wawrinka neemt het in de volgende ronde op tegen de Engelse Daniel Evans. (FOX Sports/ANP)