Andrei Arlovski (foto via Cho Tang - mmaplanet.nl)
Andrei Arlovski (foto via Cho Tang - mmaplanet.nl) - © FOXSports.NL

'Pitbull' Andrei Arlovski gaat voor laatste kans in Hamburg

3 september 2016
Het is een beer van een vent, maar Alistair Overeem wist hem eerder dit jaar in Rotterdam toch klein te krijgen: Andrei Arlovski.

De Wit-Rus moet in Hamburg laten zien dat hij na twee verliespartijen wel degelijk tot de beste zwaargewichten behoort in de UFC.

Dat mag hij doen tegen Josh Barnett, die net als Arlovski ooit kampioen was in de zwaarste gevechtsklasse en een vracht aan ervaring heeft.

Comeback
De inmiddels 37-jarige Arlovski had zijn beste jaar in 2005. Hij pakte de titel in het zwaargewicht en verdedigde deze met verve. Na een teleurstellende periode verliet hij in 2008 de UFC en stapte hij over naar andere organisaties.

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en in 2014 maakte hij een fantastische comeback in de UFC. Na zes jaar afwezigheid won hij vier gevechten achtereen en leek Arlovski klaar voor een titelgevecht in het zwaargewicht.

Overeem
Stipe Miocic gooide echter roet in het eten. De Amerikaan sloeg Arlovski knock-out en zo mocht niet de Pitbull, maar Miocic om de titel vechten.

Voor Arlovski restte een gevecht tegen Overeem in Rotterdam. In het hol van de leeuw kon Arlovski een ronde meekomen met de Nederlander, maar de Reem liet hem in de tweede ronde alle acht hoeken van de octagon zien.

Tegen Barnett moet Arlovski zich weer bewijzen en laten zien dat het nog niet gedaan is met de oude krijger. (FOX Sports)

UFC Fight Night: Hamburg zie je zaterdag om 21.00 uur live op FOX Sports 2 en 4.