Stan Wawrinka
Stan Wawrinka - © Pro Shots

Wawrinka overleeft matchpoint, Kyrgios geeft op

4 september 2016
Stan Wawrinka wankelde, maar bleef overeind en staat in de vierde ronde van de US Open.

Hij overleefde in de vierde set een matchpoint tegen de Brit Daniel Evans. Na vijf sets en vier uur spelen stapte de Zwitser alsnog als winnaar van de baan: 4-6, 6-3, 6-7 (6), 7-6 (8), 6-2.

Wawrinka is als derde geplaatst in het toernooi, waar hij vorig jaar nog de halve finales haalde. Maar Evans had daar geen boodschap aan. Hij won de eerste en de derde set. In de tiebreak van de vierde set kwam hij met 6-5 voor. Wawrinka wist het matchpoint weg te werken met een volley.

De Zwitser pakte de tiebreak met 10-8. Toen was het verzet van Evans gebroken. Wawrinka liep in de vijfde set snel uit naar een 4-0 voorsprong. De overwinning kwam niet meer in gevaar.

Blessure Kyrgios
Wawrinka neemt het in de vierde ronde op tegen de Oekraïner Ilja Martsjenko. De laatste ging ten koste van Nick Kyrgios verder. De Australische bad boy moest geblesseerd opgeven na de derde set met een heupkwetsuur. Kyrgios keek op dat moment tegen een 1-2 achterstand aan.

De Japanner Kei Nishikori had weinig moeite om de vierde ronde te bereiken. Hij versloeg de Fransman Nicolas Mahut, die last had van zijn pols maar niet wilde opgeven. Nishikori won met 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

Nishikori speelt nu tegen de Kroatische reus Ivo Karlovic, die in drie sets (6-4, 7-6 (3), 6-3) won van de Amerikaanse qualifier Jared Donaldson.

Andy Murray is ook doorgedrongen tot de vierde ronde. De Brit kwam ietwat langzaam op gang, maar was uiteindelijk in vier sets te sterk voor de Italiaan Paolo Lorenzi: 7-6 (4), 5-7, 6-2, 6-3. (FOX Sports/ANP)