Max Verstappen
Max Verstappen - © ANP

Verstappen zevende bij Grote Prijs van Italië, Rosberg wint

4 september 2016
Max Verstappen heeft zondag in de Grote Prijs van Italië genoegen moeten nemen met de zevende plaats.

De Nederlander beleefde op het hogesnelheidscircuit van Monza een slechte start, waarbij hij terugviel van de zevende naar de elfde plaats.

Verstappen klom tijdens de 53 rondes wel weer de top tien in, maar meer dan zes punten voor het WK zaten er niet in voor de coureur van Red Bull, die vorige week op Spa-Francorchamps buiten de punten was gevallen (elfde).

"Ik liet mijn koppeling los, maar toen schoot de versnelling in een soort neutraal", baalde Verstappen na afloop bij Ziggo Sport. "Het duurde allemaal lang. Op zich ging de race heel goed. Alleen ik verloor gewoon heel veel tijd in het begin. Daardoor moest ik ook harder rijden, wat weer voor problemen aan mijn banden zorgde. Een strategie met slechts één stop zat er daardoor helemaal niet in voor mij.''

Rosberg profiteert
De winst op Monza ging naar Nico Rosberg. De Duitser van Mercedes profiteerde optimaal van de mislukte start van teamgenoot Lewis Hamilton. De Britse WK-leider stond op poleposition, maar verprutste zijn start en viel terug naar de zesde plek.

Hamilton rukte wel weer op naar de tweede plaats, maar hij kon Rosberg niet meer bedreigen. De Duitser verkleinde zijn achterstand in het WK op Hamilton daardoor tot twee punten.

Weinig spektakel
Terwijl de Grote Prijs van België vorige week vol stond van het spektakel, viel op Monza weinig te genieten. De race werd in feite al beslist bij de start, met Hamilton én Verstappen als grootste verliezers.

Mercedes had gekozen voor een strategie met slechts één pitsstop, terwijl de Ferrari's van Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen twee keer naar binnen moesten voor nieuwe banden. Voor eigen publiek konden de rode bolides van de Italiaanse renstal daardoor niet meedoen om de winst.

Op gepaste afstand van Rosberg en Hamilton kwam Vettel als derde over de finish, Räikkönen werd vierde. Daniel Ricciardo, de Australische teamgenoot van Verstappen bij Red Bull, was op de vijfde plaats de 'best of the rest'. De Fin Valtteri Bottas (Williams) nestelde zich tussen de Red Bulls in op de zesde plek. (FOXSports/ANP)